Opvoeden en opgroeien

Opvoeden

Het is voor kinderen en jongeren belangrijk een fijne jeugd te hebben in een liefdevolle omgeving. Zo kunnen ze zich goed ontwikkelen richting volwassenheid. Zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel. Dat is een basis die iedereen nodig heeft in het leven.

opgroeien
Onderwerpen

Prettig opgroeien

Het is heel fijn om een prettige jeugd te hebben. Ervaringen in je jeugd hebben ook invloed op je toekomst zowel in relaties, als in opleiding en werk. Een liefdevolle basis vergroot je kans om beter met tegenslag om te gaan in het leven. 
Een kind opvoeden brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Een opstandige puber kan zorgen voor onrust in je gezin. En soms gebeurt er veel in een gezinsleven waardoor opvoeden soms zwaar is.

Hulp vragen bij opvoeden

Het is niet altijd gemakkelijk om hulp te vragen maar in Haarlem sta je er niet alleen voor. Soms zit je in een situatie waar je zelf niet goed meer uitkomt. Of waar je bepaald gedrag in je gezin niet kunt doorbreken. Het helpt dan om met iemand te praten en ondersteuning te krijgen. Onze mensen zijn getraind in het programma Positief Opvoeden (volgens de methode Triple P) en werken nauw samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Zo werken we samen met jou aan oplossingen.

"De speelgroep van Buurts was de eerste stap ‘naar buiten’ voor mijn zoon, daar kon hij lekker spelen met andere kinderen".

Songül

Lees het verhaal
Songul-2-1070x585-c

Helpen & geholpen worden

In Haarlem zijn we er voor elkaar. Naast onze professionele ondersteuning zijn er heel veel initiatieven voor en door Haarlemmers. Van praktisch tot sociaal. Heb je een hulpvraag of wil je iemand anders helpen? Of allebei? Bij VWC-BUUV vind je elkaar gemakkelijk.

Vind elkaar
Onderwerpen