Grip op je geld

Soms loopt het leven anders dan je van tevoren had bedacht. Hierdoor kunnen geldzorgen ontstaan. Deze zorgen hebben invloed op je dagelijks leven en welzijn. Buurts staat voor je klaar wanneer je vragen hebt of er zelf niet meer uit komt.

We kijken samen naar je situatie en helpen je grip op je geld en schulden te krijgen. Wij bieden onder andere hulp bij:

  • het aanvragen van financiële regelingen, kwijtschelding
  • het weer op orde krijgen van je administratie
  • belastingen en digitale aanvragen
  • aangiftes en (dreigende) schulden

We werken ook samen met de gemeente en woningcorporaties om moeilijk oplosbare schulden te voorkomen. Je kunt bij ons terecht om samen te kijken wat er nodig is om uit de geldzorgen te komen.

Hulpaanbod Buurts

Bekijk wat past bij jou en je situatie:

  • Problemen met je financiën? De Sociaal Raadslieden van Buurts helpen je bij vragen en problemen op het gebied van financiën, belastingen, sociale zekerheid zoals het doen van je aangifte inkomstenbelasting. Neem contact op en plan een afspraak.
  • Heb je schulden? Als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die je helpt. Zonder te oordelen, en gewoon met je aan de slag gaat om weer grip op je geld te krijgen. Onze SchuldHulpMaatjes doen dat. Zoek een Maatje zodat je weer rust krijgt en er niet alleen voor staat.
  • Ben je tussen de 16 en 27 jaar? En loop je vast in een juridische financiële situatie? De Juridisch jongerencoaches van PerMens kunnen je ondersteunen en zijn er voor jou. Ze helpen je bij bijvoorbeeld dagvaardingen of aangiftes. Neem contact op met een jongerencoach.

Wijkteam van Buurts

Kom je er met bovenstaande informatie niet uit of heb je andere vragen over je geldzaken? Neem dan contact op met ons wijkteam bij jou in de buurt. Het Wijkteam ondersteunt je in situaties waar je zelf niet meer uit komt. Onze professionals luisteren, geven advies en helpen je verder.

We wijzen je de weg naar de juiste instanties, geven advies en helpen bij het invullen van formulieren en aanvragen. Samen met jou kijken we wat er nodig is en wie je daarbij kan helpen.

Wij zijn altijd in de buurt. Je bent van harte welkom tijdens inloopspreekuren en op afspraak.

Geld is niet het belangrijkste in het leven, maar zorgt wel voor een stabiele basis. Geldzorgen zijn voor niemand goed. Daarom zorgen we er samen voor dat je weer grip op je geldzaken krijgt.

Ordenen en overzien, wij gaan je helpen | BUURTS

Ordenen en overzien, wij gaan je helpen