Zelf aan de slag

Iets doen voor anderen

Haarlem maken we samen! In alle wijken zorgen actieve inwoners voor elkaar en voor verbetering van de wijken. Ook jij kunt altijd iets betekenen voor anderen in jouw buurt.

buren
Onderwerpen

Heb je een idee of wil je bijdragen?

  • HaarlemOntmoet activiteiten. Op de website van Haarlem Ontmoet vind je een grote verzameling activiteiten die ontmoeten als doel hebben. Gezellige en zinvolle activiteiten van beweging tot cultuur, creatief en culinair. Doe mee of plaats zelf een nieuwe activiteit. Ontdek het aanbod op de website van Haarlem Ontmoet.
  • VWC-BUUV vrijwilligerswerk. Wil je iets betekenen voor een ander? VWC-BUUV is dé plek voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Haarlem. Denk aan werken in het asiel, een boodschap doen voor de buurman, helpen op de honkbalclub of iemands fietsmaatje zijn. Bij VWC-BUUV vind je altijd iets dat bij je past en waar je anderen blij meemaakt. Bekijk de website van VWC-BUUV.
  • Initiatieven Verenigingen of Stichtingen. Heeft jouw stichting/vereniging een plan dat bijdraagt aan het oplossen van problemen in de buurt of van jouw achterban? Werken jullie alleen met vrijwilligers? En helpen jouw plannen meer Haarlemmers om mee te doen als het gaat om: Geldzorgen en rondkomen, Dementie vriendelijke stad en Mentale gezondheid jongeren. Dan kan Buurts je helpen verder te komen met je plannen. Bijvoorbeeld met ruimtes voor jullie activiteiten, ondersteuning bij PR, kennis en expertise of financiën. Mail voor meer informatie naar nvrouwe@buurts.nl.
  • HaarlemLink bewoners initiatieven. Heb jij een nieuw, maatschappelijk initiatief dat bijdraagt aan het het leuker maken van onze stad Haarlem? En zoek je hulp bij het opzetten of verder brengen van dit initiatief? Bijvoorbeeld hoe je het financieel rond krijgt of hoe je je initiatief verder ontwikkelt? HaarlemLink kan je daarbij helpen. Bij dit initiatief - onderdeel van de Gemeente Haarlem - kunnen alle inwoners van Haarlem een nieuw initiatief aandragen of meedoen aan een initiatief. Ga naar HaarlemLink.
  • Lief en Leedstraten. Voel je je verbonden met je eigen straat en wil je af en toe iets aardigs doen voor jouw buren? Meld je dan aan als Gangmaker van de straat en vraag daarvoor een Lief & Leedpotje aan. Vanuit zo’n Lief & Leedpotje kun je een kleine attentie verzorgen voor een buur die wat extra aandacht nodig heeft. Bijvoorbeeld vanwege ziekte, eenzaamheid, het verlies van een dierbare of juist vanwege een vrolijke gebeurtenis, zoals het halen van een diploma of de geboorte van een baby. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als gangmaker? Stuur een e-mail naar liefenleedstraten@buurts.nl.
Onderwerpen