Ervaring Denise

Denise is Wijkgeneralist bij Buurts en werkt bij wijkcentrum Het Broederhuis, samen met een divers team van gedreven collega’s. Ze liep eerst stage bij Buurts en is vanaf mei (2023) als vaste medewerker in dienst gekomen.

Denise Out
Verhalen

Interview met Denise, Wijkgeneralist

Professionals

Hoe is het om bij Buurts te werken?

"Het werken bij Buurts is iedere dag anders. Dat is ook inherent aan mijn functie als Wijkgeneralist. Er wordt van mij verwacht dat ik breed inzetbaar ben op meerdere terreinen, waarbij ik vaak vindingrijk moet zijn en oplossingsgericht moet handelen. Een goede leerschool voor mij. Je bent hierdoor ook nooit uit geleerd bij Buurts.”

Hoe bevalt het werken bij Buurts?  

“Ik zit op mijn plek. Wat ik fijn vind zijn de collega’s zowel in je eigen Wijkteam als de contacten die je hebt met andere organisaties. We pakken een aanmelding van een buurtbewoner meestal met zijn tweeën op en dat is prettig om in het begin te kunnen sparren. Vooral als je het samen oppakt met iemand die op dat vlak specialisme heeft. Hierdoor leer je van je collega’s.”

Wat houdt je werk in?

“Ik heb te maken met korte hulpvragen van bewoners tot grote issues die een langere tijd van ondersteuning vragen. Iedere week komen er wel nieuwe uitdagingen voorbij! Er zijn hele uiteenlopende vragen, van een eenvoudig formulier dat ingevuld moet worden tot dreigende huisuitzettingen of langdurige ambulante ondersteuning waarbij de buurtbewoner doelen aangeeft die passen bij zijn toekomstbeeld. Het uitdagende is de afwisseling. Juist de variatie van informatie, advies en ondersteuning maakt het werk leuk.”

Wat voor ervaring neem je mee naar Buurts?

“Ik kom uit een heel ander werkveld. Ik heb hiervoor in het laboratorium onderwijs gewerkt al onderwijsassistente. In HBO en MBO onderwijs. Ik heb bewust gekozen om HBO social work te beginnen. Het eerste jaar heb ik stage gelopen bij De Jeugdbescherming en daarna bij DOCK (Haarlem), wat later opging in Buurts. Nu ben ik Generalist bij Buurts.”

Wat vind je prettig aan werken bij Buurts?

“Ik ben bevoorrecht dat ik met zo'n diversiteit aan mensen werk, zowel collega's als bewoners van Haarlem. Als collega's weten we elkaar te vinden als dat nodig is en proberen we waar mogelijk elkaar te versterken en gebruik te maken van ieders expertise. Iets waar ik zelf in geloof en ook het motto is van Buurts: Samen kom je verder.” 

Waarvoor kunnen collega’s bij jou terecht?

“Collega’s kunnen bij mij terecht met hun verhaal. Ik kan goed luisteren en vervolgens vragen stellen om samen tot oplossingen te komen. Ook ben ik een echte teamplayer.”

Verhalen