Complimenten en klachten

Medewerkers van Buurts doen hun best je zo goed mogelijk te helpen. Doen we het goed? Dan horen we dat graag. Is er iets waarover je ontevreden bent? Dan proberen we dat het liefst meteen op te lossen. Dat kan op de volgende manier.

Het verschil tussen een klacht en bezwaar

Een klacht heeft altijd betrekking op hoe je behandeld bent. Het kan gaan over de manier waarop je behandeld bent, of dat respectvol is. Het kan ook gaan over bereikbaarheid van de medewerker van Buurts, of de manier waarop je begeleid wordt.

Een bezwaar is altijd gericht tegen een besluit. Je kunt een bepaalde beschikking wel of niet gekregen hebben en het daar niet mee eens zijn. Dan kun je hiertegen binnen 6 weken bezwaar maken. Het bezwaar dien je in bij de gemeente Haarlem.

In gesprek

Je kunt je klacht doorgeven aan de medewerker/jouw begeleider zelf, of aan een teamleider. We proberen dan in een gesprek met jou, de medewerker en de teamleider het probleem op te lossen.

Klacht indienen

Is het probleem na een gesprek niet opgelost? Dan kun je een klacht indienen via het onderstaande klachtformulier of door een mail te sturen. Wij gaan eerst zelf met je in gesprek. We onderzoeken wat er aan de hand is en bekijken of we er samen uit kunnen komen. Is dit niet het geval en blijf je ontevreden, dan kun je een klacht indienen bij een externe klachtencommissie.

Hulp

Wil je hulp bij het indienen van een klacht of de klachtafhandeling? Een onafhankelijke klantondersteuner kan je hierbij begeleiden. Dit is gratis. Op https://onafhankelijkeondersteuners.nl/ lees je meer informatie.

Kosten

Het indienen van een klacht is gratis.

Een compliment geven

Vertel het aan je de medewerker/jouw begeleider of stuur ons een e-mail.

Adres en telefoonnummer

Buurts
Postbus 4098
2003 EB Haarlem
Telefoonnummer 023 212 52 00

Je kunt ook onze volledige regeling Klachten en complimenten lezen.