Gezondheid & welzijn
Soms loopt het leven anders dan je van tevoren had bedacht. Op zo’n moment heb je soms extra zorg of ondersteuning nodig. Wat je vraag ook is, Buurts helpt je om sterker te worden.
Ziekte, stress, psychische problemen, spanningen binnen je relatie. Het is niet altijd makkelijk om je leven weer op de rit te krijgen. Gelukkig zijn er veel organisaties die jou kunnen helpen. En misschien is er wel iemand in je wijk die je een helpende hand kan bieden.
Het wijkteam van Buurts is je gids in de wijk. We zitten samen, praten en luisteren om samen kijken we wat nodig is om zelf verder te kunnen. Weer plezierig te kunnen leven. We kijken samen wie daarbij kan helpen. Dat kan hulp van ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en collega’s zijn, maar ook van professionals uit het wijkteam of professionals met aanvullende kennis over bijvoorbeeld dementie, autisme of verslaving.
Hulp door Buurts bij gezondheid en zorg
Er zijn verschillende situaties waarin we je kunnen helpen:
- Voor Ondersteuning thuis kun je terecht bij SIG. Neem contact op met SIG.
- Voor zorg bij Dementie kun je terecht bij Zorgbalans. Zij zijn gespecialiseerd in Dementie en ondersteunen patiënten en familie of naasten op verschillende manieren. De ontmoetingscentra om mensen met dementie en hun familie te ontmoeten kunnen van betekenis zijn. Ook als thuis wonen niet meer gaat, kan Zorgbalans ondersteunen. Neem contact op met Zorgbalans.
- Tandem is gespecialiseerd in Mantelzorg. Je kunt bij hen terecht voor vragen of ondersteuning. Tandem helpt je met advies, heeft mantelzorgmakelaars om je te helpen bij het organiseren van zorg en ondersteuning, begeleidt bij het vinden van een passende vrijwilliger zodat je zelf even weg kunt en organiseert allerlei activiteiten. Neem contact op met Tandem.
- Iedereen heeft talenten; dus ook mensen met een psychische of psychosociale problematiek. RIBW K/AM helpt die talenten ontplooien. Zij hebben een breed aanbod op het gebied van ambulante begeleiding, activering/dagbesteding, beschermd wonen en Maatschappelijke Opvang. Specialistische deskundigheid is aanwezig op het vlak van autisme, psychiatrie & verslaving, jeugd/jongvolwassenen (18-23 jaar) en Korsakov.
- Ben je statushouder en woon je in Haarlem? Heeft u vragen over gezondheid én over de gezondheidszorg in Nederland? Heeft u hulp nodig bij uw bezoek aan de dokter, verloskundige, psycholoog, fysiotherapeut, specialist in het ziekenhuis of een andere gezondheidsprofessional? Hiervoor kun je terecht bij de sleutelpersonen gezondheid statushouders.
Sporten en bewegen is voor iedereen gezond, in iedere situatie. Neem contact op met één van onze samenwerkingspartners:
Wijkteam van Buurts
Kom je er met bovenstaande informatie niet uit of heb je meer algemene vragen over je gezondheid? Neem dan contact op met ons wijkteam bij jou in de buurt. Het Wijkteam ondersteunt je in situaties waar je zelf niet meer uit komt. Onze professionals luisteren, geven advies en helpen je verder.
We wijzen je de weg naar de juiste instanties, geven advies en helpen bij het invullen van formulieren en aanvragen. Samen met jou kijken we wat er nodig is en wie je daarbij kan helpen.
Wij zijn altijd in de buurt. Je bent van harte welkom tijdens inloopspreekuren en op afspraak. Bekijk meer over het wijkteam bij jou in de buurt.
“Wanneer je behoefte hebt aan zorg, is er altijd wel iemand om je te helpen.”
Hé,, hoe gaat het met je?| Buurts

Hé, hoe gaat het met je?