Mensen ontmoeten

Misschien woon je net in Haarlem en wil je nieuwe mensen leren kennen. Of vind je het moeilijk om contact te maken met buurtgenoten of weet je niet welke activiteiten goed bij je passen. Gelukkig kennen we in Haarlem een actieve gemeenschap.

Er zijn activiteiten genoeg en er zijn mensen die samen eten, samen naar musea gaan of wandelingen maken. Je kunt via verschillende initiatieven zelf op zoek gaan naar nieuwe contacten en leuke activiteiten bij jou in de buurt. Op de website Haarlem Ontmoet staat het Haarlemse vraag en aanbod van gezellige en zinvolle, niet-commerciële activiteiten.

Hulp door Buurts

Op verschillende manieren kun je in contact komen met andere mensen:

  • Op Haarlem Ontmoet vind je allerlei activiteiten in Haarlem van cultuur tot meer creatief en actief. Er zit altijd iets bij dat bij je interesses past.
  • Naast de vele activiteiten op Haarlem Ontmoet vind je hier een mooi aanbod aan activiteiten van leesclubs tot maaltijden en actieve groepen.
  • Wil je naar een ontmoetingsplek maar problemen met vervoer? Dan bedenken we graag samen met jou een oplossing. Bekijk de mogelijkheden.

Activiteiten en initiatieven voor jongeren

Als jongere kun je terecht bij een van onze partners:

  • Jong Haarlem is een platform voor jongeren in Haarlem. Onze jongerenwerkers zijn actief op straat en staan midden in de wijk waar we ons onder de jongeren zijn. Jong Haarlem is actief in Haarlem centrum, zuid-west en noord. Maar wijken ook uit naar andere stadsdelen als daar behoefte aan is.
  • Jong Haarlem heeft ook een podium voor jongeren in het centrum van Haarlem: Podium Flinty’s. In Haarlem Noord kunnen jongeren terecht bij: Delftwijkcity. In Haarlem zuidwest kunnen jongeren terecht bij: Atelier Stoked
  • Ben je tussen de 7 en 17 jaar, dan kun je terecht in cultuurhuis Rebup voor leuke activiteiten en bijeenkomsten. Bekijk het programma.
  • Triple Threat gelooft in de kracht van sport en cultuur bij onze ontwikkeling. Je vindt een leuk team dat jou begrijpt, zelf ervaring heeft met het opgroeien in verschillende wijken en uitgaat van mogelijkheden. Bekijk hun activiteiten en sluit je aan.
  • Stel je voor, je bent jong (onder de 27) en hebt een briljant idee. Je denkt er bijvoorbeeld aan om een festival te organiseren, een expositie te fixen of een voetbaltoernooi op te zetten. Hoe fix je dit? Het antwoord: gewoon STAD bellen of mailen. STAD staat voor Stichting Talent and Dreams. Zij helpen jou graag bij het realiseren van jouw ideeën!

Wijkteam van Buurts

Kom je er met bovenstaande informatie niet uit of heb je andere vragen over activiteiten in Haarlem? Neem dan contact op met ons wijkteam bij jou in de buurt. Het Wijkteam ondersteunt je in situaties waar je zelf niet meer uit komt. Onze professionals luisteren, geven advies en helpen je verder.

We wijzen je de weg naar de juiste instanties, geven advies en helpen bij het invullen van formulieren en aanvragen. Samen met jou kijken we wat er nodig is en wie je daarbij kan helpen.

Wij zijn altijd in de buurt. Je bent van harte welkom tijdens inloopspreekuren en op afspraak

Huis van de Wijk Da Vinci
Het Open Huis in Schalkwijk

Mensen ontmoeten en samen activiteiten ondernemen, maakt elk mens gelukkiger.

Samen kom je verder | BUURTS

BUURTS | Samen kom je verder