Samen vinden we werk dat bij je past

We weten dat het hebben van werk niet alleen draait om inkomen. Werk zorgt ervoor dat je je onderdeel voelt van de maatschappij. Verlies je je baan voor korte of langere tijd dan brengt dit een hoop zorgen met zich mee. Ben je al een tijd actief op zoek naar werk, maar heb je nog niets kunnen vinden? Of heb je om andere redenen moeite met het vinden van passend werk? Bijvoorbeeld door ziekte of langdurige werkloosheid? Neem dan contact op Buurts.

Hulp door Buurts bij het vinden van passend werk

Wij ondersteunen bij het zoeken naar dagbesteding, vrijwilligerswerk of betaald werk. Zo nodig begeleiden we bij de aanvraag voor een uitkering of aanvullende voorzieningen. We kunnen op de volgende manieren helpen:

  • Werkdag B.V. is hét bedrijf van Buurts voor Waardevol Werk en arbeidsparticipatietrajecten. Iedere medewerker volgt een ontwikkelingstraject en wordt daarbij begeleid door een jobcoach. Bij Werkdag kun je terecht voor werk met begeleiding, werkervaringsplekken, jobcoaching naar betaald werk en scholing en talentontwikkeling. Neem contact op met Werkdag B.V.
  • Via kluswerkzaamheden in de wijk biedt Buurts Buurtbedrijf Haarlem inwoners kansen om actief te zijn in de wijk en van betekenis te zijn voor anderen. Tegelijkertijd draagt dit bij aan de leefbaarheid in de wijken. Op de website vind je alle informatie over Buurtbedrijf Haarlem en over de klussen voor particulieren en bedrijven.
  • Ecosol van Buurts biedt dagbesteding, re-integratie, scholing, leer –en werktrajecten aan mensen met een psychiatrische achtergrond, psychosociale problematiek, een verslavingsachtergrond, dak- en thuislozen, ex-gedetineerden en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Ecosol helpt door naar de situatie van ieder individu te kijken zodat we samen een oplossing op maat vinden. Neem contact op met Ecosol.
  • Bij Juffrouw de Bonte kun je terecht voor Waardevol Werk. Vanuit een veilige, sfeervolle werkplek worden allerlei producten met de hand gemaakt. Door deze producten te verkopen, dragen we bij aan het zelfvertrouwen van de makers en hun deelname aan de samenleving. Neem contact op met Juffrouw de Bonte.
  • Roads (onderdeel van Arkin) loopt in Nederland voorop in re-integratie van mensen met psychiatrische problematiek of een verslavingsachtergrond. We werken aan herstel en/of terugkeer naar werk of opleiding. Neem contact op met Roads.

Zelf aan de slag als vrijwilliger

Wil je zelf aan de slag als vrijwilliger en anderen helpen? Meld je aan voor vrijwilligerswerk dat bij jou past.

Wijkteam van Buurts

Kom je er met bovenstaande informatie niet uit of heb je andere vragen over (waardevol) werk of arbeidsparticipatie? Neem dan contact op met ons wijkteam bij jou in de buurt. Het Wijkteam ondersteunt je in situaties waar je zelf niet meer uit komt. Onze professionals luisteren, geven advies en helpen je verder.

We wijzen je de weg naar de juiste instanties, geven advies en helpen bij het invullen van formulieren en aanvragen. Samen met jou kijken we wat er nodig is en wie je daarbij kan helpen.

Wij zijn altijd in de buurt. Je bent van harte welkom tijdens inloopspreekuren en op afspraak.

“Werk zorgt ervoor dat je jezelf ontwikkelt, nieuwe mensen ontmoet en elke dag wordt uitgedaagd.”

Met aandacht kom je verder | BUURTS

Vooruit? Daar helpen we je mee