Wij zijn Buurts

Buurts is de Haarlemse coöperatie die zorgt dat alle inwoners gewoon in de wijk terecht kunnen wanneer ze ondersteuning of hulp nodig hebben. We zijn altijd open en toegankelijk.

We zijn er voor alle inwoners van Haarlem die ergens hulp of ondersteuning bij kunnen gebruiken en graag iets terug willen doen voor Haarlem. Wie je ook bent en waar in Haarlem je ook woont, je bent welkom bij Buurts.

Help ons mens, buurt en stad sterker te maken. Stapje voor stapje. Er is plaats voor jou.

Buurts-locaties

Ben je op zoek naar een Buurts-locatie? Hier vind je een overzicht.

Goed beginnen

Buurts bundelt de krachten van diverse partners en vrijwilligers om inwoners te helpen. Alle partners en organisaties werken al jaren in Haarlem. We kennen de stad goed. Zes organisaties vormen we sinds 1 juli 2022 een coöperatie om de opdracht Gewoon in de Wijk voor de gemeente Haarlem te organiseren en uit te voeren:

Op 1 januari 2023 zijn de werkzaamheden gestart vanuit Buurts. Samen met onze partners binnen en buiten Buurts doen we wat voor een gezonde toekomst van Haarlem nodig is.

“We maken met elkaar van Haarlem een gezonde en fijne stad om in te wonen met preventie, eigen initiatieven, bereikbare zorg en ondersteuning in elke wijk. Samen maken we mens, buurt en stad sterker. Want samen kom je verder.”

Onze missie | BUURTS

Kracht van de wijk

Per wijk staat er een team voor inwoners klaar. De teams in de wijken zijn het eerste aanspreekpunt voor alle Haarlemmers en voor de professionals die hun expertise met ons delen. Dit was al zo. Dit blijft ook zo. We versterken onze teams in de wijken om die rol nog beter aan te kunnen.

Elke wijk kent bevlogen mensen die samen een netwerk vormen waarop de hele buurt kan bouwen. In sommige wijken is dit netwerk krachtiger dan in andere wijken. We zien deze Haarlemmers en buurtcollectieven als de ruggengraat van de wijk.

Wij zijn er voor de wijk. Ook online. Voor alle inwoners van de wijk, wat die ook nodig hebben.

In de toekomst is Buurts goed vindbaar en toegankelijk voor elke inwoner van Haarlem. Wanneer inwoners bij ons aankloppen, helpen wij ze verder. Inwoners hoeven niet meer te zoeken naar de juiste hulpverlener of instantie. Wij hebben alles in huis en begeleiden ze.

Klaar voor de toekomst

We ondersteunen Haarlemmers zoveel mogelijk zelf en samen te doen. We nemen ideeën van inwoners graag mee in onze aanpak. Als dit nieuwe manieren van werken vraagt, geven we onze medewerkers ruimte om anders te werken en af te wijken van gebaande paden. Niet iedere inwoner is hetzelfde, niet iedere professionals is hetzelfde, niet iedere wijk is hetzelfde. Niet elke oplossing werkt voor iedereen. En dat hoeft ook niet.

In 2023 kijken we naar wat er in de wijk te doen is en hoe we ervoor zorgen dat de vraag van inwoners en het aanbod nog beter bij elkaar passen. Dat doen we niet alleen: samen met vrijwilligers, inwoners in de wijken, huisartsen, ggz-medewerkers en andere professionals maken we de stad.

“Buurts is bereikbaar en toegankelijk, zodat er geen drempels zijn om ons in te schakelen. Dat het vertrouwd voelt, in de eigen wijk en in de eigen omgeving. Dat vinden wij belangrijk.”

Onze missie | BUURTS

Wij zijn Buurts. Wij zijn open.