Stap voor stap naar passende ondersteuning

ChatGPT Image 7 jul 2025, 11_27_58
Aankloppen bij Buurts: wat kun je verwachten?

Hoe we je ondersteunen

Bij Buurts staan we voor je klaar als je ondersteuning nodig hebt. Op deze pagina lees je hoe we te werk gaan – van het eerste contact tot het moment waarop je weer zelfstandig verder kunt. Zo weet je precies wat je van ons kunt verwachten.

Stap 1: eerste contact

Je kunt op verschillende manieren contact opnemen met Buurts. Stuur een mail of bel ons. We bespreken kort wat je vraag is en nemen daarna contact met je op als er een vervolggesprek nodig is. Je kunt ook een medewerker van Buurts aanspreken in een Huis van de Wijk of op een andere plek in je buurt.  

stap 1

Stap 2: een gesprek

In ons eerste gesprek willen we graag meer over jou te weten komen. We stellen vragen over bijvoorbeeld jouw woonsituatie, hoe je voor jezelf zorgt, jouw netwerk, wat je leuk vindt om te doen en welke hulp je al krijgt. Doordat we veel aan je vragen, kunnen we met elkaar bespreken wat goede oplossingen zijn om jouw situatie te verbeteren. Je bent van harte welkom om iemand mee te nemen naar het gesprek – iemand bij wie jij je op je gemak voelt. Ook kun je een onafhankelijke cliëntondersteuner vragen om aan te sluiten. Deze persoon is niet verbonden aan Buurts en kan je helpen met onafhankelijk advies. We vertellen je tijdens het gesprek ook hoe wij werken en kunnen je meer vertellen over hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens en wat je kunt doen als je niet tevreden bent. 

ChatGPT Image 6 jul 2025, 20_46_39

Stap 3: samen een plan maken

We maken samen met jou een gespreksverslag. Dit noemen we bij Buurts ‘het toekomstplan’. In dit plan staat wat je wilt veranderen en hoe je dat gaat doen. Dit helpt je stap voor stap verder. De Buurtsmedewerker maakt het toekomstplan digitaal, of op papier voor je. Je kunt het plan zelf inzien en aanvullen. 

stap 3

Stap 4: aan de slag

Je gaat aan de slag met het plan. Dit kan betekenen dat je mensen in je omgeving vraagt om te helpen, of dat je gebruik maakt van voorzieningen in de buurt, zoals deelnemen aan leuke of leerzame buurtactiviteiten. De Buurtsmedewerker helpt je hierbij. Soms is dat niet voldoende en is er extra ondersteuning nodig. In dat geval kunnen we je ook verder helpen. Soms doen we dat samen met onze meer gespecialiseerde zorgpartners. Als ook deze ondersteuning niet voldoende is, kijken we naar andere mogelijkheden, zoals een persoonsgebonden budget (pgb)

stap 4

Stap 5: je kunt weer verder

De Buurtsmedewerker blijft betrokken totdat jij weer zelfstandig verder kunt, als dat mogelijk is. We kijken regelmatig of het goed gaat en bespreken samen hoe lang de ondersteuning nodig is.

ChatGPT Image 3 jul 2025, 12_41_04

Goed om te weten

Als je hulp nodig hebt bij de volgende onderwerpen, neem je contact op met de gemeente Haarlem: 

  • (Rollend) vervoer (zoals RegioRijder, scootmobiel of rolstoel);

  • Hulpmiddelen (voor dagelijks gebruik) en woningaanpassingen en - voorzieningen;

  • Huishoudelijke hulp (bijvoorbeeld hulp in huis);

  • Kindzorg (voor ondersteuning van ouders voor kinderen tot 1 jaar);

  • Beschermd wonen (voor mensen die niet zelfstandig kunnen wonen);

  • Gehandicaptenparkeerkaart.

stap 6 (2)
Aankloppen bij Buurts: wat kun je verwachten?

Buurts.nl gebruikt cookies om de goede werking en beveiliging van onze website mogelijk te maken en je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Door op 'Accepteren' te klikken, stem je in met het gebruik van deze cookies voor advertenties en analyses. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.