Wij zijn open

Buurts is er voor iedereen in Haarlem. Je kunt bij ons terecht voor vragen op het gebied van wonen, werk, geld, ontmoeten, zorg, opvoeden, dagbesteding en vervoer.

We bieden een luisterend oor en gaan samen met jou, en waar mogelijk met mensen uit jouw omgeving, op zoek naar een antwoord of oplossing. Ook wanneer je je zorgen maakt over een buurtgenoot kan je contact met ons opnemen.

Ordenen en overzien

Buurts bundelt de krachten van diverse partners en vrijwilligers om jou te helpen. Wanneer je bij ons aanklopt, helpen wij je verder. Je hoeft niet meer te zoeken naar de juiste hulpverlener of instantie, wij hebben alles in huis en begeleiden je. Ons bereiken kan op diverse manieren. Je kunt ons bellen, online benaderen of langsgaan bij het wijkteam in jouw buurt. Hoe je ons ook benadert, je komt altijd in contact met iemand die je verder helpt. Eén voordeur met één deurbel en van daaruit gaan wij samen verder.

Wij gaan je helpen

We kunnen je helpen met informatie, advies of ondersteuning. Als het nodig is, brengen we je in contact met een professional met extra kennis. Wij geloven dat iedereen grip wil hebben en houden op zijn eigen leven, ook als het even tegenzit. En daarom zoeken we samen met jou en de mensen uit jouw directe omgeving naar een duurzame oplossing die bij jou past.

We kijken daarbij altijd naar je hele situatie: wat speelt er, wie zijn erbij betrokken en wie kan meehelpen in het vinden van een oplossing of het verbeteren van de situatie. We kijken wat je zelf kan doen en wat er in je eigen netwerk mogelijk is. Daarnaast maken we gebruik van de voorzieningen die in de wijk aanwezig zijn en werken we nauw samen met andere organisaties. Zo komen we tot een passende oplossing die jou verder helpt.

Vooruit? Daar helpen we je mee